alamad ja kõrgemad olendid.

Inimene arvab, et on maailmas kõige kõrgem olend. Mis ta siis teeb endast alamate olenditega. Kõige helgemad pead meie seast,teadlased, kasutavad neid katseloomadene. Küll proovivad haigusi nende peal, küll teevad muid teaduslikke eksperimente. Vaene Laika. Pandi metallkuuli ja lennutati kosmosesse. Sai kuumarabanduse. Ega teda elusalt ei tahetudki tagasi tuua. Belkal ja Strelkal ei läinud kosmoses palju paremini. Isegi ahve on sinna saadetud. Et vaatame, mis juhtub. Aga inimene on nii palju kõrgem, et parim mis ta on oma alamliikide vastu üles näidanud on neid kodustades. Enamus muidugi pannakse enda hüveks tööle. Hobune ja härg kündsid põldu. Lehmad ja sead eksisteerivad ainult meie kõhu jaoks. Koertel on nats vedanud. Eks nemadki tee meie jaoks tööd, aga enamusel pole ikka muud funktsiooni kui ainult väntsutatud olla ja saba liputada.
Miks me siis arvame, et kui on meist kõrgemaid olevusi, et nad siis meisse teistmoodi suhtuvad. Müütide järgi aga on meist kõrgemal seisvaid olendeid palju, nagu seeravid, keerubid, inglid, peainglid, leviaatanid ja muud kurjamid. Rääkimata jumalatest ja Kolmainu Jumalast.
Kui Iiobi raamatut lugeda, siis katsetavad nad meiega samuti. Ja kui palju on igasugu jumalakoeri. Kes ainult peremehe nägu lakkuda tahaks ja saba liputada.

Miks see jutt,vot käisin Iirimaal katoliku kirikus ja seal mõtlesin selle peale.

There are no comments on this post.

Leave a comment